Reteta de sirop natural de lamai, 100% homemade

Nu stiu daca ati observat dar mai nou deserturile se realizeaza cu extract de vanilie, extract de trandafiri, extract de lamai si o lunga lista de alte idei de extracte. Mno, o sticluta mica de extract poate sa ajunga si la 50 de lei si o folosesti cu zgarcenie cat mai mult timp.

Solutia mea este sa va pregatiti propriul sirop de lamai acasa, din lamai si zahar. Nu aveti nevoie de nimic altceva in afara de lamai, zahar si borcane cu filet bun.

Cum se procedeaza? Spalati bine borcanele. Doar le scurgeti de apa. Tocati lamaile si incepeti sa puneti in borcane, avand grija ca dupa fiecare strat de lamaie sa aveti si 1-2 linguri de zahar. Eu am folosit zahar alb.

Cand ajungeti la final, adaugati strat generos de zahar si inchideti borcanul. Lasati-l la frigider si aveti grija sa il mai agitati din cand in cand, cand va amintiti de el. O sa observati ca lamaile se macereaza iar zaharul si sucul de lamaie vor forma un sirop extrem de aromat. Este cel mai pur sirop de lamai pe care il putem obtine natural, fara laboratoare si fabrici de productie. Facem acasa la noi cat mai multe preparate pe care apoi le vom folosi in deserturi minunate sau in limonada.

Desigur, siropul de lamai este numai bun pentru afectiunile de ficat, pentru intarirea sistemului imunitar, pentru cei care sufera de boli de plamani, pentru copii si adolescenti, pentru cei care vor o doza potrivita de vitamina C din surse naturale.

Siropul nostru de lamai se poate consuma ca atare, cu lingurita, sau poate fi adaugat in ceai. Si este absolut minunat!

Sanatate maxima si succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...