12 super-alimente si continutul lor in fibre sanatoase

Fibrele alimentare sunt nelipsite din alimentatia noastra. Le consumam in mod automat cand consumam si glucide. Fibrele nu se gasesc in produse de origine animala: carne, oua, lapte, branza. Fibrele se gasesc in legume, verdeturi, leguminoase, fructe. Si automat le consumam, ne ajuta in numeroase feluri si au beneficii notabile pentru sanatatea noastra.

Au potential de scadere a colesterolului rau LDL, de crestere a colesterolului bun HDL, de scadere a nivelului glicemiei si trigliceridelor, de prevenire a obezitatii, de reglare a tranzitului si de refacere a florei bacteriene bune de la nivelul intestinului. Si asta nu e tot, este doar un scurt rezumat a capacitatii de ajutor a fibrelor.

Astazi vom descoperi 12 alimente si continutul lor in fibre sanatoase:

100 g seminte chia = 40 g fibre
100 g fulgi de ovaz = 16 g fibre
100 g migdale = 12 g fibre
100 g naut fiert = 7 g fibre
100 g zmeura = 6 g fibre
100 g linte = 6 g fibre
100 g avocado = 6 g fibre
100 g mazare = 5 g fibre
100 g kale = 4 g fibre
100 g mar = 3 g fibre
100 g broccoli = 3 g fibre
100 g banana = 3 g fibre
100 g smochine = 3 g fibre

Dupa cum vedeti, sunt alimente care abuna in fibre si alimente care au continut de fibre moderat. Le alternam si nu abuzam de fibre. De asemenea, nu uitam faptul ca fibrele nu ajuta tranzitul daca nu consumam si apa suficienta. In caz contrar, fibre multe fara apa inseamna constipatie sigura.

Mai sunt si alte legume, verdeturi si fructe care contin fibre in cantitate mare. Promit sa mai revin pe blog cu mai multe articole despre fibre, mai ales cand stim ca sunt extrem de sanatoase si ne pot ameliora boli si afectiuni foarte serioase.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...