Nautul este una dintre cele mai bune surse de proteine de cea mai buna calitate. Si impreuna cu tahini (pasta de susan), cred ca nautul reuseste sa isi completeze aminoacizii pana la nivelul optim esential. Asa cum bine stiti, alimentele de origine vegetala nu contin proteine cu toti aminoacizii esentiali asa ca este esential sa le combinam pentru a obtine tot lantul de aminoacizi esentiali bunei noastre dezvoltari.
Acesta este si motivul pentru care susanul si nautul fac echipa buna. De asemenea, tot din acelasi motiv se consuma fasolea cu paine, mamaliga cu ciuperci, mazarea cu morcov si secara cu seminte si nuci de tot felul. Impreuna isi completeaza aminoacizii pentru ca din dieta noastra sa nu lipseasca niciun aminoacid.
Astazi va prezint 3 retete simple si rapide, cu naut
Stiu ca multi dintre voi il folositi pentru gust, pentru consistenta, pentru aportul de proteine si fibre, pentru ca el contribuie la scaderea colesterolului rau si la scaderea nivelului trigliceridelor, pentru ca mentine satietatea la nivel ridicat mult timp si previne fluctuatiile glicemice majore.
Humus 🙂 Humusul este o reteta minunata, una dintre cele mai delicioase retete culinare cu naut. Este naut fiert pus la blender si asa se obtine o pasta delicioasa pe care o vom completa cu urmatoarele ingrediente: tahini, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei, chimion, usturoi, suc de lamaie.
Salata de broccoli innabusit la aburi + naut fiert + morcov dat pe razatoare + patrunjel tocat marunt. Adaugati si ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper si aveti una dintre cele mai delicioase retete culinare cu naut.
Naut fiert cu rosii, spanac proaspat, morcov, ulei de masline, busuioc, suc de lamaie, sare si piper. Este o salata ultra hranitoare, super delicioasa, plina de nutrienti de care organismul nostru are mare nevoie. Este una dintre cele mai bune retete culinare cu naut din cate cunosc, gata in 5 minute si care te tine satul ore in sir.
Nautul se gaseste peste tot, in orice magazin. Se gaseste si in stare uscata dar si gata-fiert, doar sa il scoateti din conserva si sa il adaugati in orice mancare doriti.
Eu mai folosesc nautul ca adaos in tocanite, ostropel, mancaruri cu cartofi, in mancarea de spanac si nu numai. Nautul creste valoarea nutritiva a oricarui preparat in care este adaugat.
Nu uitati faptul ca orice dieta se alege corect impreuna cu medicul dvs. specialist. Informatiile prezentate de mine au caracter informativ si reprezinta experienta mea in procesul de slabire si de mentinere. Ce functioneaza pentru mine se poate dovedi ineficient sau putin eficient pentru o alta persoana. Consultati medicul inainte de a face orice modificare in dieta dvs.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!