Ne plac retetele care sunt gata in 15 minute. Si chiar si mai putin daca se poate. Dar important este sa pregatim mancare sanatoasa, nu doar rapida. Fast food trebuie sa vina la pachet si cu fresh food, si cu healthy food ca sa fie cu adevarat parte dintr-un plan de alimentatie sustenabil pe termen lung.
Astazi descoperim 3 retete de salate grecesti pe care eu le iubesc tare mult si pe care le pregatesc foarte des.
Salata greceasca de rosii cu patrunjel verde, branza mozzarella
(sau feta, sau telemea, sau brie), ulei de masline, sare si piper
Salata de rucola cu branza mozzarella (sau telemea, feta, brie, ce doriti)
Adaugati si putina zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper
Salata de castraveti, morcov, fenicul, sare, ulei de masline, zeama de lamaie
Sunt salate super simple si necesita cel mult 15 minute pentru pregatire, cu tot cu spalatul si tocatul legumelor. Asa ca nu va plangeti! Nu sunt salate complicate sau scumpe, ci mai degraba destul de modeste. O capatana de fenicul va ajunge cat pentru 3 astfel de salate, deci 3 portii pentru 3 adulti seriosi. Restul ingredientelor sunt si ele usor de gasit si la preturi rezonabile, mai ales daca le cumparati din pietele mari.
Asa cum poate stiti, promovez ideea unei salate pe zi ca remediu pentru o gramada de afectiuni si boli si ca solutie de prevenire a multor afectiuni. Salatele nu trebuie sa ne sperie, nu trebuie sa fie uriase si nici complicate, pot fi simple si micute, imbunatatite doar cu sosuri pregatite in casa, stropite cu zeama de lamaie sau otet, cu ulei de masline sau de floarea soarelui, ulei din seminte de dovleac sau din samburi de struguri si nu numai. Creativitatea reprezinta cel mai important ingredient pentru a pregati salate absolut dementiale.
Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce ne propunem!