Andivele nu au colesterol, lipide, sunt sarace in calorii si in sodiu. Sunt doar cateva dintre calitatile care transforma andivele din verdeturi banale in alimente de nadejde pentru toti cei care isi doresc un stil de viata sanatos.
50 de grame de andive contin 9 kcalorii, aproape 2 grame de carbohidrati, aproape 1 gram de proteine, aproape 2 grame de fibre 🙂
Andivele contin potasiu, calciu, magneziu, acid folic, vitamina A, vitamina C si nu numai 🙂
Iata si cateva beneficii notabile ale consumului de andive pentru organismul nostru, conform VeryWellFit.com:
1. Andivele pot ajuta la preventia cancerului.
2. Andivele lupta impotriva inflamatiei in organism.
3. Andivele promoveaza sanatatea inimii si intregului sistem cardiovascular.
4. Andivele ajuta la sanatatea ochilor datorita vitaminei A.
5. Andivele ajuta la digestie, regleaza tranzitul si ajuta la slabire.
6. Andivele sprijina sanatatea femeilor insarcinate datorita acidului folic.
7. Andivele contin substante care previn bolile cardiovasculare.
Iubim andivele in salate tip curcubeu, cu ardei gras, rosii, castraveti, fulgi de chili, ananas si ton 🙂 Andivele merg si cu sosuri de iaurt, cu ton si porumb, cu rosii si crutoane, cu sosuri iuti sau dulci-acrisoare. De asemenea, andivele merg de minune si in salate de fructe, nu doar in salatele de legume.
Exista o sumedenie de retete cu andive insa nu am incercat niciodata sa le gatesc in mancaruri complexe si nici sa le prepar termic. Le consum crude in salate 🙂
Sa fim sanatosi si sa ne auzim cu bine cu si mai multe articole de nutritie!