Din categoria gustarilor sanatoase si super hranitoare face parte si humusul 🙂 Este o pasta delicioasa obtinuta din naut fiert si blenduit fin la care mai adaugam cateva ingrediente de origine orientala si obtinem o mancare bogata in fibre si proteine.
Ca sa fim sinceri, humusul este visul oricarei persoane care tine dieta. Humusul nu ridica glicemia cu spike-uri, adica cu varfuri, ci cu unduiri relaxate 🙂 Asta inseamna satietate si protectie impotriva diabetului pe termen lung. Evident, nu ajunge doar sa mancam humus din cand in cand ca sa ne protejam de diabet dar pic cu pic se face marea.
Reteta mea de humus este simpla si va las mai jos ingredientele:
– 2 conserve de humus deja fiert sau 100 de grame de humus fiert in mai multe randuri de ape
– 2 linguri de tahini (pasta de susan)
– 4 linguri de ulei de masline
– zeama unei jumatati de lamai
– un praf de chimion
– un praf de boia de ardei (dulce, picanta, afumata orice aveti prin casa)
– un catel de usturoi (optional, eu pun sigur!)
Blenduim nautul fiert, adaugam restul ingredientelor si blenduim din nou sau amestecam cu lingura pana cand se obtine o pasta omogena si atat de delicioasa incat nu o sa aveti rabdare sa mai taiati ardei gras in forma de barcute :)))
Evident, in humus puteti adauga patrunjel si obtineti humus verde 🙂 Sau putina sfecla ca sa obtineti humus roz 🙂 Eu il iubesc pe cel clasic dar daca am musafiri in vizita sigur voi imparti transa de humus in 3 portii si le colorez. Le servesc pe felii mici de bagheta 🙂
Va pup cu drag!
Programeaza o sedinta de Health Coaching cu mine
Cele mai noi retete de pe site>>>