Cele mai bune surse vegetale de proteine curate: 9 alimente sanatoase

Ne intereseaza cantitatea de proteine pe care ne-o luam din alimente pentru ca de acest procent depinde si viteza cu care slabim si cu care ne regeneram organismul. Proteinele de calitatea cea mai buna, cu toate ca nu au toti aminoacizii inclusi in mod integral, sunt de origine vegetala. Asta inseamna ca nu vom gasi toti aminoacizii necesari intr-o singura sursa vegetala dar putem sa le combinam intre ele pentru a ne forma tot lantul de aminoacizi.

Iata cele 9 surse de proteine vegetale, preferatele mele, cu tot cu procentul de proteine pe care il contin:

 1. Quinoa – 15% proteine
 2. Seminte de chia – 15% proteine
 3. Seminte de canepa – 15% proteine
 4. Fasole – 20% proteine
 5. Soia – 30% proteine
 6. Nuci – 25% proteine
 7. Naut – 20% proteine
 8. Ovaz – 15% proteine
 9. Migdale – 20% proteine

Acestea sunt cele 9 surse vegetale de proteine pe care le folosim cat mai des, in combinatii inedite. Eu consum fulgi de ovaz cu migdale, seminte de chia si quinoa impreuna, naut cu fasole in acelasi bol de humus si nu numai. Combinand proteinele vegetale intre ele vom obtine toti aminoacizii de care avem nevoie.

Alte combinatii de surse vegetale de proteine care merg de minune:

 • paine cu fasole
 • paste cu fasole
 • orez cu linte
 • paste cu nuci
 • humus cu paine
 • orez cu soia

Si nu numai. Combinatiile de proteine vegetale sunt o idee minunata insa nu v-as recomanda sa exagerati si sa faceti un carnaval de alimente. Cu masura, dragilor!

Sanatate si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...