Deci, dragilor, daca tot sunteti pasionati de lapte vegetal, va ofer eu o reteta din 2 ingrediente simple ca sa nu mai trebuiasca sa cumparati niciodata, never, jamais. Va spun sincer ca este cel mai cremos si gustos lapte vegetal din lume si este perfect pentru cafea.
Eu aveam mare nevoie de lapte in cafea si fiindca nu beau lapte de vaca si nici de la vreun alt animal, beau si eu lapte vegetal. Dar ma streseaza faptul ca in multe produse de la market gasesc mai multi conservati decat materia prima de baza. Spre exemplu, am gasit un lapte vegetal de migdale care avea 2% migdale… Pai de ce? Si restul?
Deci, va trebuie urmatoarele ingrediente pentru lapte vegetal de ovaz:
- 70 de grame de fulgi de ovaz
- 500 ml de apa
Daca vi se pare prea putina apa, mai adaugati dvs. in blender. Eu vreau laptele mai cremos asa ca am ales sa pun 70 de grame la 500 ml de apa. Dar dvs. puteti foarte bine sa dozati cantitatea aleasa de mine.
Punem la blender cele doua ingrediente si avem rabdare sa facem totul praf si pulbere. Daca vreti sa faceti procesul mai simplu, nu trebuie decat sa puneti fulgii de ovaz la inmuiat in aceasta apa timp de 2-3 ore. Apoi la blender se vor face praf mai rapid si mai bine.
Dupa ce am pus totul la blender, o sa obtinem un lapte de ovaz dar care nu este perfect de pus in cafea dar merge consumat cu cereale sau in alte moduri.
Daca vrem sa avem laptele vegetal perfect pentru cafea, nu facem decat sa il strecuram. Si ce ramane de la strecurat putem sa mancam ca atare. Din cantitatile lasate de mine mai sus, va raman cam 3-4 linguri de amestec mai gros pe care il puteti manca sau pune in iaurt vegetal. Este de fapt un amestec bogat in fibre deci este bun, nu trebuie aruncat din punctul meu de vedere.
Sunt chiar persoane care il folosesc sa faca biscuiti sau diverse prajituri din amestecul in care raman ramasitele din fulgii de ovaz.
Da, laptele de ovaz merge de minune si cu cafea, si cu cappuccino, si cu ciocolata calda. Deci puteti sa il folositi ca si cum ati folosi laptele clasic. Are mai putine calorii, deci e de bine 🙂
Laptele vegetal obtinut se pastreaza la frigider cam 2-3 zile si este la fel de bun ca in prima zi. Nu are multe calorii, nu va faceti griji. Nu baloneaza, nu va temeti. Nu va face nimic rau cat timp nu aveti alergie la ovaz.
Dragilor, la fel se face si laptele de susan: amestecam seminte de susan cu apa plata si punem la blender si apoi strecuram si pastram la frigider.
La fel procedam si pentru laptele de migdale: Migdalele lasate la inmuiat cam 3-4 ore se pun la blender, le facem praf, strecuram si pastram laptele vegetal la frigider.
Solutii exista pentru toti iubitorii de lapte vegetal. Eu sunt una dintre cei mai mari iubitori de lapte de ovaz si ador sa aflu ca sunt din ce in ce mai multi oameni care vor sa il incerce. Problema este ca dupa ce bei cafeaua cu lapte de ovaz, nu o sa mai vrei sa mai bei cu lapte de vaca niciodata. E prea bun laptele de ovaz!
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Aflati si alte retete inspirate din dieta mediteraneana.