Salatele nu sunt intotdeauna proaspete. Pot fi si salate din legume murate si va asigur ca sunt la fel de sanatoase ca si cele prospete. Ba chiar as putea sa va amintesc faptul ca legumele murate sau fermentate se bucura de probiotice de care avem nevoie pentru sanatatea intregului organism, nu doar pentru sanatatea sistemului digestiv. Se pare ca bacteriile bune influenteaza starea de spirit, protectia impotriva diabetului si chiar prevenirea obezitatii si eficienta metabolismului nostru (cat de bine functioneaza metabolismului nostru).
Astazi va prezint o salata delicioasa de muraturi, cumparata de la un magazin asiatic, pregatita din varza chinezeasca (cea lunguiata, ca o capatana lunga si cu frunze lungi), ridichi murate, mustar, soia, chili, usturoi, ghimbir, ulei, sare, piper.
Cat costa o astfel de salata? Daca o cumparati de la magazinele asiatice, costa in jur de 5 lei un bol mediu plin pe jumatate dar va asigur ca veti dori sa o impartiti cu cel drag. Chiar merita impartita fiindca este picanta si daca iubi nu mananca picant, este suficient pentru amandoi 🙂
Da, salata este absolut minunata si v-o recomand. A mea este cumparata dar se poate pregati si acasa. Ingredientele sunt destul de usor de gasit si nu sunt scumpe. Cred ca o astfel de salata trebuie pregatita in avans si lasata la fermentat macar 2-3 zile in borcan, in frigider. Gustul este picant, dulceag, acru in acelasi timp. Acest lucru este caracteristic mancarurilor asiatice, unde gusturile se combina absolut minunat.
Cu ce se serveste o astfel de salata picanta? Cu orez, cu legume trase la tigaie, cu ciuperci sotate, cu taitei de orez sau de hrisca sau de grau. Exista numeroase retete culinare langa care puteti servi aceasta salata de muraturi in stil asiatic.
Va tin la curent fiindca am de gand sa pregatesc si eu in casa o astfel de salata asiatica. Nu stiu daca va iesi la fel de gustoasa precum cea de la magazinele asiatice dar incercarea moarte n-are 🙂
Tinem legatura, multa sanatate si succes in tot ce faceti!