Mancarea asiatica ramane o optiune delicioasa pentru orice seara in care vrei ceva special dar gata in 15 minute 🙂 Asiaticii au darul de a pregati mancare buna in cel mai scurt timp si adevarul este ca desi nu ne ies preparatele cum le ies lor, reusim si acasa rezultate bune.
Reteta mea de taitei chinezesti in sos de soia, ghimbir si chili:
- 1 pachet de taitei de orez
- 1 morcov tocat fideluta
- 1 ardei kapia tocat fideluta
- 1 ceapa tocata fideluta
- 6 alge de mare lasate in apa la desarat timp de 30 de minute si clatite bine
- o mana de muguri de bambus de la borcan
- o radacina mica de ghimbir
- 6 linguri de sos de soia
- 2 linguri de sos de chili
- 5 chinese Spices – 5 condimente chinezesti – este un amestec de anason, piper, fenicul, cuisoare, scortisoara
- 5 linguri de ulei de floarea soarelui
Cum procedam pentru a pregati taitei asiatici deliciosi:
- Punem o oala de apa la foc si adaugam un praf de sare. Cand a clocotit, stingem focul si adaugam taiteii de orez. Ii lasam acolo 5 minute si apoi ii scoatem si ii strecuram. Daca vi se pare ca sunt prea tari, mai lasati-i putin in apa fierbinte. Ii incercati inainte sa ii strecurati.
- Tocam marunt toate legumele si le punem la foc iute in ulei. Le amestecam cu o paleta de lemn timp de 3 minute. Focul sa fie iute!
- In amestecul de legume vom adauga condimentele chinezesti, sosul de chili, sosul de soia si ghimbirul tocat marunt de tot. Amestecam bine si mai lasam pe foc inca 1 minut.
- Stingem focul si adaugam taiteii de orez bine strecurati 🙂 Mai lasati totul in tigaie inca 5 minute ca taiteii sa absoarba tot sosul.
- Servim fierbinte sau rece. Lasati sticla de sos de soia pe masa si sosul de chili la indemana. Unii vor dori sa mai adauge fiindca taiteii au absorbit totul si unii dintre noi au nevoie de putina adrenalina 🙂
Cine are rezistenta la iute poate sa schimbe sosul de chili cu fulgi de ardei iute 🙂
Pofta buna, sanatate maxima si numai bine!
Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.