Iubim mancarea italiana si de multe ori poate ca ne-am duce la restaurante italienesti insa nu ne permite intotdeauna bugetul. De mine nici nu mai spun, avand in vedere ca am doi copii si ai mei nu se opresc la a comanda un simplu fel de mancare. Nuuu, ei comanda si de baut, si desert, si aperitiv. Va dati seama ca ajunge nota de plata sa depaseasca cu mult orice asteptare din partea mea sau a sotului. Asa ca foarte des gatesc eu acasa cam tot ce vad prin revistele culinare. Evident ca ajung sa fac totul mai ieftin si de cele mai multe ori, chiar la fel de gustos 🙂 Romanii sunt in stare sa invete si robotica, si nanotehnologie, si genetica, daramite sa pregateasca retete culinare din poze si cateva indicatii esentiale 🙂 Ne descurcam mai bine decat credem! Doar incredere in noi sa avem.
Astazi va demonstrez cat de usor este sa pregatesti o mancare delicioasa, in stil italienesc. Iata de ce ingrediente aveti nevoie si cat de usor se pregateste acest preparat culinar hranitor, satios, bogat in fibre, proteine si antioxidanti. Va amintesc pe aceasta cale faptul ca cele mai bogate ingrediente in antioxidanti sunt verdeturile aromatice uscate (cimbru, cimbrisor, oregano, busuioc, salvie etc.)
Iata ce ingrediente sunt necesare pentru 2 portii mari de adult:
- 200 de grame de paste de grau dur (nu de faina alta). Pastele de grau dur au continut mai mare de fibre si proteine si nu au impact asa de mare asupra glicemiei. Ca sa alegeti paste de grau dur, doar va uitati pe eticheta pastelor si vedeti la ingrediente ca unic ingredient: grau dur. Sunt pastele de genul Barilla dar nu sunt singurele. Mai nou, cele mai multe paste existente la market sunt de grau dur.
- 200 de grame de branza de capra, de vaca, de care doriti
- 1/2 lingurita de oregano uscat, cimbru uscat, busuioc uscat
- 1/4 lingurita de fulgi de ardei iute (renuntati la fulgii de ardei iute daca serviti preparatul copiilor)
- 50 grame de unt (optional)
Mod de pregatire super simplu pentru o mancare italieneasca delicioasa:
- Fierbem pastele al dente (cat sa nu le fierbem pana se fac praf, piure, zob). Respectam instructiunile de pe pachet si le fierbem atat cat trebuie, cat sa ramana totusi ferme. Nu vor fi nefierte, stati pe pace. In stare al dente, pastele se digera bine.
- Maruntim branza de capra si o amestecam cu untul adus la temperatura camerei. Adaugam si verdeturi aromatice, fulgi de ardei iute si amestecam. Se va forma un sos alb.
- Sosul alb se combina cu pastele fierte si scurse de apa, fara sa fie clatite.
- Pastele cu sos alb se servesc imediat sau reci. Nu conteaza temperatura dar mie imi plac fierbinti, imediat ce le-am scos de la fiert.
- Serviti alaturi de un pahar mic de vin ecologic, de tara, ceva mai natural.
Va doresc pofta buna si va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete culinare italienesti.