Multe gustari ne dau dietele peste cap si strica tot ce facem la mesele principale. Cred ca vi s-a intamplat si voua sa aveti mese principale super ordonate si apoi s-o dati in bara cu un baton de ciocolata la gustare…
Dar gustarile pot fi super sanatose daca stam putin sa le gandim si sa le alcatuim din ingrediente de calitate.
Un exemplu este pateul de astazi, un fel de pasta vegetala pe care o puteti intinde pe paine sau o puteti servi cu barcute de ardei gras sau ardei kapia. Este o combinatie intre fasole batuta si humus si este atat de buna incat nu o sa o impartiti cu nimeni 😀 E stricata! Nu e buna! A iesit aiurea rau de tot! Un esec culinar 😀
Ingrediente necesare pentru pasta vegetala de naut:
- o conserva de naut fiert
- o conserva de fasole rosie fiarta
- 3 linguri tahini
- 5 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- o ceapa tocata marunt + 2 linguri ulei de floarea soarelui (va deveni ceapa sotata)
- sare si piper
- boia de ardei dulce, iute, afumata, you name it!
- patrunjel proaspat
Cum procedam pentru a obtine o pasta de naut ca-n revistele gastronomice pe care balim toti:
- Nautul fiert se scoate din conserva. Facem la fel cu fasolea.
- Le blenduim impreuna cu restul ingredientelor, mai putin patrunjelul si ceapa tocata marunt.
- Adaugam ceapa sotata in putin ulei de floarea soarelui, cu sare, piper si boia de ardei.
- Ornam cu patrunjel si servim 🙂
Mie imi place sa pun si ardei iute in aceasta pasta si o mananc pe paine prajita. Mai pun ulei de masline si deasupra dar voi nu trebuie sa faceti asa. Eu am o obsesie pentru uleiul de masline si ar trebui sa ma mai temperez 😋
De asemenea, imi place sa pregatesc o salata de cruditati pentru aceasta gustare: morcov, broccoli facut la aburi, telina, suc de limeta, ulei de masline, sare si piper 🙂 Best salad in town! E gata in 15 minute si da dependenta!
Sanatate maxima si tot ce va doriti!