Italia este fascinanta. Am citit carti despre Italia si gastronomia lor, am aflat povestile rudelor si prietenelor care au locuit in Italia. Si cred ca sunt un popor absolut aparte, cu retete minunate care ne inspira in felul in care gatim la noi acasa, in Romania si oriunde altundeva am fi.
Ce este peperoncini? Este ardei iute micut, cel care are dimensiunea mica si se considera ca este mai iute decat ardeiul iute mare. Adevarul este ca ardeii difera ca iutime in functie de soi, in functie de sol, in functie de multe variabile, precum ingrasamant si fertilizant.
Cum folosesc italienii peperoncini in mancarurile lor gustoase:
- peperoncini se adauga in uleiul de masline, sa sfaraie putin inainte sa se adauga rosiile pentru sos
- peperoncini se toaca marunt si se adauga in sticlele de ulei de masline unde se lasa la macerat
- peperoncini se consuma in stare proaspata langa salata de rosii cu busuioc si ulei de masline
- peperoncini se adauga in uleiul de masline, impreuna cu catei de usturoi intregi, pentru a obtine sosul pentru Paste Olio Aglio e Peperoncini (Paste cu ulei de masline, usturoi si peperoncini – pare o mancare saraca dar este ultra delicioasa si da dependenta)
- peperoncini se mai adauga peste pizza, in sosul de pe blat sau direct printre legumele care se adauga pe pizza
- peperoncini se mai adauga in tocanite si mancaruri care fierb la foc mic.
Eu folosesc peperoncini si in loc de ardei iute langa ciorba. Este fix acelasi lucru cu ardeiul iute mare, adevarat fiind ca de obicei peperoncini sunt mai iuti. Este posibil sa fie si mai bogati in antioxidanti? Aceasta este intrebarea!
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!