Morcovul mov este la fel de gustos ca si morcovul clasic doar ca este bogat in anticiani, antioxidanti responsabili cu eliberarea organismului de numeroase toxine. Iar astazi vom vedea cum putem folosi morcovul mov intr-un mod extrem de delicioasa, intr-o mancare sanatoasa si pregatita in 5 minute.
Iata care sunt ingredientele necesare pentru o salata alcalinizanta si detoxifianta cu radacinoase bogate in fibre:
- 2 morcovi mov
- 2 morcovi clasici
- 1/2 radaina de telina
- 1 pastarnac mic
- 1 radacina de patrunjel
- 4 linguri de ulei de masline
- sucul a doua lamai sau 2 limete
- sare si piper
Dam pe razatoare toate radacinoasele sau le bagam la robot 🙂 Adaugam dressingul format din ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Servim cu incredere o salata exceptionala, care aduce aport mare de vitamine si minerale, grasimi sanatoase (uleiul de masline ar trebui sa fie dintr-o sursa buna, virgin sau extravirgin) si fibre multe.
Radacinoasele sunt printre cele mai sanatoase alimente din lume pentru simplul motiv ca sunt cel mai putin expuse la pesticide 🙂 Sunt radacini. Eu le folosesc super des, in tocanite, in ciorbe si supe, in salate si in smoothie-uri.
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa: