Un mar pe zi ar putea tine diabetul departe?

Specialistii Healthline.com afirma faptul ca merele sunt fructe excelente de avut in dieta daca suferim de diabet.

De ce? Simplu, pentru ca majoritatea dietelor pentru diabet pun accent pe o alimentatie bogata in fructe si legume. Fructele si legumele sunt bogate in nutrienti: vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, ceea ce inseamna ca nu mancam calorii goale.

Mai mult, dietele bogate in fructe si legume au fost legate in mod repetat prin studii de riscul scazut de boli cardiovasculare si cancer.

Specialistii afirma faptul ca o revizuire a studiilor din 2019 a indicat că consumul de mere și pere a fost legat de un risc scăzut de probleme cardiovasculare și diabet de tip 2.

Pe deasupra, merele contine quercitina, care poate incetini digestia carbohidratilor si ajuta la prevenirea cresterilor glicemice.

Merele contin si acid clorogenic, care poate ajuta organismul să folosească zahărul mai eficient, deși unele rezultate au fost neconcludente.

Specialistii Healthline mai confirma si faptul ca merele sunt o sursa de Phlorizin. Acesta este un antioxidant care ar putea încetini absorbția zahărului și ar putea reduce nivelul zahărului din sânge. Specialistii mai afirma faptul ca dimensiunile eșantionului au fost scăzute în aceste studii și ar trebui validate de alte studii pe termen mai lung.

Chiar si asa, merele sunt fructe super sanatoase si merita luate in calcul intr-un meniu alimentar sanatos si variat.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Sursa: https://www.healthline.com/nutrition/apples-and-diabetes

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...