Parmezan vegan gata de pus peste paste fierbinti

Parmezanul vegan este de fapt un inlocuitor super ieftin si super delicios pentru parmezanul pe care il gasim la raionul de lactate. Si cum multi dintre noi nu folosesc parmezan, am zis sa va demonstrez ca putem face paste alla parmigiana si cu un ingredient inlocuitor 🙂 Eu ii spun parmigiano vegano dar voi puteti sa ii spuneti cum doriti 🙂 Indiferent de nume este un condiment interesant si delicios. Si arata asa de bine in orice raft de camara!

Reteta mea de parmezan vegan are nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • un pachet de fulgi de drojdie inactiva de 200 de g
  • 1 plic de usturoi uscat pudra
  • oregano uscat
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • sare si piper
  • ceapa granulata (optional)
  • boia de ardei (optional)

Amestecam toate ingredientele si le pastram intr-un borcan cu capac gaurit 🙂 Eu am un capac care are multe orificii si astfel nu mi se umezeste drojdia. Ideea e sa aveti un recipient care sa nu stea inchis etans. Veti putea folosi acest parmezan vegan in numeroase retete sanatoase si super dietetice 🙂

Pudra de parmezan vegan se adauga direct peste paste cu sos de rosii, peste paste albe, peste bruschette, peste sandisuri de orice fel si nu numai 🙂 Este gata de folosit! Si costa extrem de putin fata de parmezanul clasic, pe langa faptul ca nu are nici 5% din caloriile lui.

Cat despre drojdia inactiva, va pot spune ca este plina de vitamine si minerale. Este o doza uimitoare de nutrienti pretiosi: vitaminele din complexul B, Fosfor, Magneziu, Zinc, Fier 🙂 Nu e rau deloc pentru banalii fulgi de drojdie!

Sa aveti succes in bucatarie si multa sanatate!

 

S-ar putea să-ți placă și...