Kale este denumirea pentru un anumit soi de varza creata. Exista mai multe tipuri de varza creata insa kale le bate pe toate la scor de nutrienti 🙂 Aminoacizi esentiali, antioxidanti, vitamine si minerale care ne hranesc organismul mai bine decat numeroase alte alimente. Kale este considerat un superaliment si de aceea se si gaseste de multe ori la pret mare.
3 retete de salate cu kale pe care eu le iubesc mult sunt mai jos si merita incercate:
Kale + castraveti + ceapa + rosii + ulei de masline + zeama de lamaie + sare + piper
Kale + rosii + sos pesto + zeama de lamaie
Pesto se face si in casa: blenduiti busuioc, sare, ulei de masline, nuci si putin usturoi
Kale + mere + morcovi + zeama de lamaie + sare + ulei de masline
Cateva dintre beneficiile consumului de kale:
- efect hipoglicemiant
- efect hipocolesterolemiant
- efect de scadere a trigliceridelor
- efect antioxidant si de lupta impotriva imbatranirii premature
- efect alcalinizant si de lupta impotriva bacteriilor si virusilor din organism.
Nu sunt beneficii nascocite de mine, ci beneficii sustinute de studii realizate de specialisti din domeniu. Va invit sa mai cercetati putin subiectul si sa decideti daca in urmatoarea salata veti folosi si 2-3 frunze de kale. S-ar putea sa va placa la nebunie simpla idee ca aveti in farfurie o verdeata care promoveaza sanatatea pe foarte multe paliere 🙂
Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!