Cele mai simple garnituri sunt si cele mai sanatoase. Le condimentam in mod natural, cu ce condimente si arome avem la dispozitie. Eu investesc mereu in condimente 100% naturale, pe care le folosesc cu mare grija si incredere. Stiu ca trebuie consumate cu moderatie si mai stiu si faptul ca ele ridica nivelul nutritional al preparatelor mele culinare. Putin si bun.
Astazi descoperim impreuna 7 garnituri delicioase si sanatoase
Legume la cuptor, cat mai variate. Am tocat marunt vinete, ardei gras, dovlecei. Le-am stropit cu putin ulei de masline, sare, piper, boia de ardei, cimbru si oregano. Am pus totul la cuptor pe foaie de copt si am lasat tava cu legume la 180 de grade timp de 45 de minute. Legumele sunt gata cand sunt rumenite frumos. Le servim ca garnitura sanatoasa si delicioasa.
Cartofi dulci la cuptor cu multe legume de sezon. Eu am taiat felii dovlecei, cartofi dulci, ardei kapia, ceapa si cartofi simpli. Am presarat sare si piper peste toate legumele, am pus si putin ulei de floarea soarelui si am dat legumele la cuptor cam 45 de minute, la 180 de grade. Rumenim legumele si le folosim pe post de garnitura. Cartofii dulci sunt bogati in betacaroten, un antioxidant sanatos pentru noi.
Linte verde fiarta simplu de tot. Spalam lintea in mai multe ape si apoi o fierbem cam 40 de minute la foc mediu, in apa suficienta. Eu pun cate o cana de apa cand vad ca lintea a absorbit apa si nu mai are in ce sa fiarba. Lintea fiarta se completeaza minunat cu ulei de masline, sare, piper, 1 catel de usturoi pisat marunt, oregano si cimbru. Servim o garnitura delicioasa si super sanatoasa.
Quinoa fiarta si condimentata in mod natural. Desi este cam fada, daca stii sa o condimentezi, quinoa poate fi minunata. Eu o fierb cam 20 de minute la foc mediu in apa suficienta. Mai adaug cate o ceasca de apa din cand in cand. La final, cand quinoa este fiarta complet, adaug 1 lingura de ulei de masline, un catel de usturoi pisat marunt, sare, piper, oregano, busuioc verde proaspat sau uscat. Servim o garnitura delicioasa alaturi de orice salata dorim.
Broccoli si cartofi dulci la cuptor. Buchetele de broccoli si cartofii dulci tocati marunt se pun la cuptor impreuna cu ceapa tocata sferturi. Stropim cu ulei de masline, adaugam sare si piper si boia de ardei dulce, iute, afumata, de care dorim. Dam tava cu legume la 180 de grade timp de 45 de minute si apoi stingem focul. Servim cu putin ulei de masline adaugat peste legume si eventual cu mujdei. Va garantez ca veti iubi aceasta garnitura care poate fi o mancare de sine statatoare.
Ciuperci la tigaie cu mujdei. In poza de mai jos am galbiori dar merg de minune toate ciupercile care va plac. Le spalam, le tocam, le tragem la tigaie si completam cu sare, piper, catei de usturoi tocati marunt, ulei de masline, boia, cimbru, oregano, ienibahar, ce verdeturi si condimente dorim. Lasam ciupercile sa scada si daca e nevoie le adaugam si o cana de apa, sa fim siguri ca sunt fierte bine. Le servim cu mamaliga si mujdei sau ca garnitura.
Piure de linte rosie, mai delicios decat piure-ul de cartofi. Spalam lintea rosie in mai multe ape si apoi o punem la fiert in apa suficienta. Cand e fiarta, o pisam marunt cu pisalogul de piure si apoi ii adaugam ulei de masline, sare, piper, un catel de usturoi pisat marunt, cimbru, oregano, busuioc. O garnitura excelenta, sanatoasa, bogata in proteine si fibre.
Acestea sunt cele mai delicioase garnituri pe care vi le recomand astazi. Sunt simple si rapide, fiindca nimeni nu sta chiar toata ziua in bucatarie. Sunt si sanatoase si hranitoare pentru ca daca hrana nu este astfel, nu prea are rost sa o consumam. Nu vrem doar sa stapanim foamea, vrem sa fim sanatosi pe termen lung.
Va salut cu mare drag si va doresc sanatate maxima!
Programeaza o sedinta de Health Coaching cu mine
Cele mai noi retete de pe site>>>