Am vazut tot felul de ceaiuri deja preparate, la vanzare. Multe se lauda ca au si ghimbir in compozitie dar daca te uiti pe eticheta, vei constata ca au 0,1% ghimbir, 0,1% turmeric si poate si niste lamaie… Nu vreau sa fiu rea dar uneori cred ca dam banii pe apa cu zahar, colorant si arome artificiale. Mai rau decat faptul ca sunt calorii goale, aceste bauturi ne ingrasa, nu ne ofera niciun beneficiu si ne mai fac si rau din cauza colorantilor si aromelor.
Asa ca eu imi fac ceaiul in casa. Si iese minunat.
Reteta mea de ceai de casa cu ghimbir, lamai si turmeric are nevoie de:
- radacina de ghimbir
- 1 lingurita pudra de curcuma (turmeric)
- lamai
- miere
- apa plata sau apa de la robinet
Fierbem toate ingredientele in apa suficienta. Eu pun cam 100 de grame de radacina de ghimbir la 4 litri de apa + 1 lamaie decojita si tocata + 1 lingurita mica de pudra de curcuma.
Fierbem maxim 10 minute. Pentru mine este suficient. Ceaiul este absolut minunat si poate fi indulcit cu miere 🙂 Adaugati mierea cand ceaiul este semi-racit sau racit de tot. Daca vreti sa beti ceaiul fierbinte si indulcit, folositi zahar.
Lamaia, ghimbirul si turmericul au proprietati antivirale si antibacteriene. Nu inseamna ca vindeca orice dar pot ajuta in numeroase boli si afectiuni 🙂
Retineti: Intotdeauna e important sa discutați cu medicul dumneavoastră specialist înainte de a face orice ajustare în regimul alimentar. Informațiile pe care le ofer sunt doar în scop informativ și reflectă experiența mea personală în procesul de pierdere în greutate și menținere, iar rezultatele pot varia de la o persoană la alta. Metodele care au avut succes în cazul meu nu neapărat vor funcționa la fel de eficient sau pot avea un impact redus în cazul altcuiva. Prin urmare, consultați medicul înainte de a face orice schimbare semnificativă în dieta dumneavoastră.
Sănătate maxima și mult succes la rețete culinare sănătoase și delicioase!