Cele mai bune probiotice pentru adulti si pentru copii: 9 probiotice 100% naturale

Cele mai bune probiotice pentru adulti si pentru copii: 9 probiotice 100% naturale, din alimente pe care le avem la dispozitie la preturi accesibile. Nu stiu cum sunteti voi dar eu prefer alimentele naturale in favoarea suplimentelor la tub, sub forma de capsula. Nu spun ca nu au si ele rostul lor, insa daca am avea o alimentatie sanatoasa si un program echilibrat de mese sanatoase, nu am mai avea nevoie nici de suplimente.

O componenta importanta in alimentatia noastra si in meniul nostru de mese ar trebui sa fie reprezentat de probiotice. Acestea sunt microorganisme vii care ajuta in numeroase moduri buna functionare a organismului nostru. De la modul in care functioneaza digestia, pana la prevenirea obezitatii, de la sanatatea pielii si pana la sprijinirea eforturilor de pierdere in greutate, probioticele joaca numeroase roluri.

Mai jos este lista mea de 9 probiotice naturale, 100% din alimente, probiotice pentru adulti si pentru copii:

  1. Iaurt, sana, lapte batut
  2. Kefir
  3. Varza murata si alte muraturi
  4. Miso (pasta de soia fermentata)
  5. Kimchi (varza murata cu morcov murat in stil coreean) – foto sus
  6. Mozzarella
  7. Paine cu maia
  8. Branza de vaci
  9. Otet din cidru de mere

Dupa cum vedeti, sunt probiotice naturale, pentru adulti si pentru copii. Le putem procura de la magazinele noastre obisnuite iar unele din ele se gasesc la magazinele cu specific asiatic (Miso, Kimchi). Desigur, in loc de pasta Miso puteti folosi sos de soia. Nu are acelasi continut de probiotice dar este un produs asemanator.

Probioticele sunt indispensabile unei alimentatii sanatoase, unui plan alimentar complet si 100% hranitor. Fie ca ne asiguram probiotice naturale, fie ca le luam din suplimente, ele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra si a copiilor. Sunt numerosi medici care spun ca cele mai bune probiotice pentru adulti si pentru copii sunt probioticele din alimente, cele naturale.

Promit sa mai revin cu articole despre probiotice pentru ca sunt super interesante iar informatiile despre probiotice incep sa devina din ce in ce mai cautate. Medicii specialisti au inceput sa puna mai mult accent pe acest subiect si cred ca si noi ar trebui sa stim cu ce se mananca 🙂

Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...