Destramarea relatiilor cand persoanele nu sunt dispuse sa comunice

Stiti relatiile acelea in care unul din voi greseste si celalalt termina relatia doar fiindca nu reuseste sa ii spuna primului ce simte? Stiti relatiile acelea in care termini o relatie cu un prieten, cu o ruda, cu o persoana apropiata, poate chiar cu un coleg sau un sef doar fiindca nu reusesti sa comunici cu el si sa ii spui ce te deranjeaza la comportamentul lui? Si cum te impaci cu cineva care nici nu vrea sa te asculte?

Ei bine, in viata mea exista astfel de relatii terminate care au pornit de la o simpla decizie de a rari comunicarea, de a evita persoana, de a pune putina distanta intre mine si cel/cea cu care am un conflict. Insa distanta pusa chiar si pentru o scurta perioada de timp poate duce la racirea relatiei pe termen lung si chiar la terminarea relatiei.

Faza nasoala este ca uneori nu reusesc sa comunic cu cei din jur. Nu reusesc sa ajung la ei si sa ma fac inteleasa. Sau poate ca m-am facut inteleasa dar unii nu reusesc sa se puna si in locul altora. Poate ca unii sunt de-a dreptul egoisti. Nu stiu.

Ideea este ca atunci cand nu reusesc sa ma fac inteleasa cu o persoana si vad ca starea de conflict persista, racesc relatia. Decid sa ma vad mai rar cu persoana respectiva. Ne sunam mai rar, apelurile sunt mai scurte, discutiile sunt mai banale…

Din pacate, relatiile terminate ne dor. Ne fac uneori sa suferim. Ne tot intoarcem in trecut si ne gandim ca poate ar fi trebuit sa comunicam mai eficient, ca poate nu ne-am explicat suferinta destul de bine, ca poate nu ne-am facut intelesi. Unele relatii ne dor mult si ne dau batai de cap zile, luni, ani de zile.

Ce vreau sa va spun este sa fiti deschisi sa ii ascultati pe cei din jur, chiar daca va doare ce au zis. Chiar daca ati gresit, au gresit, ati gresit amandoi. Ideea sa ascultati, sa judecati la rece, sa va puneti mereu in locul celuilalt si sa stati de vorba cu inima deschisa.

Rumeg in mintea mea ore in sir discutiile pe care as vrea sa le port cu oamenii din viata mea, cu toti cei cu care am relatii racite, distante sau terminate si cu care as vrea sa imi refac legaturile. Nu toate rupturile sunt rele, desigur. Pe unele le felicit din inima fiindca sunt oameni care chiar nu aveau ce cauta in viata mea. Dar pe altele inca astept sa le refac. Inca nu stiu cum. Nu am cuvintele. Poate nu a venit timpul. Poate imi trebuie o cheie si o voi descoperi.

Sa fiti sanatosi, sa fiti blanzi si sa stiti sa va ascultati oamenii din viata voastra.

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...