Fibrele din mere sunt printre cele mai eficiente prebiotice naturale

Lumea cauta probiotice si prebiotice. Prebioticele sunt mai putin cunoscute si nu sunt sinonime cu probioticele. Sunt doua lucruri separate. Prebioticele hranesc bacteriile bune din intestin.

Acum, normal ca toti ne-am obisnuit sa dam o fuga la farmacie sau la plafar si sa luam un tub de pastile care sa ne rezolve orice problema de ordin medical. Insa de multe ori, suplimentele de care avem nevoie sunt fix sub nasul nostru.

 

Astazi discutam despre mere ca fiind una dintre cele mai la indemana surse de prebiotice naturale. Fibrele din mere, pectina, actioneaza asemenea unui prebiotic, hranind bacteriile bune de la nivelul intestinului.

Bacteriile bune sunt esentiale pentru a mentine sanatatea si buna functionare a intregului organism. Sunt acele bacterii prietenoase care ne ajuta sa tinem in frau bacteriile rele si agentii patogeni care ne pot imbolnavi.

Merele mai sunt recomandate de specialisti pentru prevenirea diabetului, obezitatii si bolilor de inima.

Evident, merele sunt si fructe bogate in antioxidanti naturali, motiv pentru care le consumam zilnic sau aproape zilnic. Eu le prefer pe cele rosii sau de culoare rubinie. Sunt cele mai bogate in antioxidanti si cred ca sunt si cele mai gustoase.

Alte surse naturale de prebiotice: ceapa, usturoi, banane, ovaz, cacao, seminte de in, tarate de grau samd.

Sanatate maxima si spor la retete culinare sanatoase!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...