Crutoanele facute in casa sunt cu adevarat divine. Le stropesti cu ulei de masline, cu ulei de samburi de struguri, cu ulei din seminte de in sau cu ulei din seminte de dovleac. Adaugi verdeturi uscate si apoi le pui in boluri de portelan sau in borcane speciale pentru a le pastra mai mult timp. De parca vor sta prea mult… 🙂
Cum se fac cele mai bune crutoane de casa?
- Luati franzele ieftine sau paine integrala, orice aveti in casa si de asemenea folositi si painea care a ramas nemancata, colturile painilor, feliile pe care cei mici nu le-au terminat si le-au lasat la micul dejun.
- Taiati cuburi toata painea sau rupeti-o in bucatele mici.
- Asezati toate cuburile de paine uniform pe o tava lata.
- Dati la cuptor tava cu paine si lasati focul mic. Nu dati focul tare si nici la mediu. Secretul este sa lasati painea sa se faca la foc mic.
- Stingeti focul cand painea s-a uscat. Nu o lasati sa devina maronie. Lasati tava cu paine in cuptorul stins. Painea se va mai uscat putin insa nu se va arde.
- Painea se poate stropi cu ulei abia cand s-a racit complet fiindca nu vrem sa distrugem substantele nutritive din el. Tot acum se adauga si verdeturi aromatice precum oregano, cimbrisor, busuioc, maghiran 🙂
- Pastram crutoanele in tava de cuptor sau intr-un borcan cu capac gaurit. Nu inchideti complet crutoanele fiindca se vor inmuia si nu asta vrem.
- Consumati crutoanele in maxim 2 zile daca ati pus ulei peste ele. Daca nu ati adaugat niciun pic de ulei, atunci le puteti consuma si peste 2 saptamani 🙂
Crutoanele se adauga in supe, in salate, in sosuri de rosii, in salata de rosii cu ceapa (Salata panzanella), sos de iaurt cu usturoi, salata Tzatziki si nu numai 🙂 Copiii mei le mananca si goale, atat de bune le fac! In loc sa manance crovrigei din comert, mananca crutoane facute de mine in casa. Ingredientele sunt in mare parte aceleasi, doar ca eu nu adaug niciun conservant, nici potentiatori de aroma, nici coloranti 🙂
Sa fim sanatosi, sa avem succes in tot ce facem si zile cu vesti bune!
Programeaza o sedinta de Health Coaching cu mine
Cele mai noi retete de pe site>>>