Chiftele delicioase din cartofi, o reteta simpla si rapida. Le facea mama cand eram mici si voiam ceva cu adevarat gustos. Reteta este veche in familia mamei mele. Si acum o repet si eu, o reteta absolut geniala. Latkes este denumirea evreiasca a acestor chiftele de cartof. Noi le spunem simplu chiftele de cartofi rasi cu oua.
Ingrediente de care aveti nevoie pentru a pregati chiftele de cartofi:
- 2-3 cartofi
- 1 ou
- 2 linguri de faina
- sare si piper
Optional, puteti adauga un morcov mic si putina verdeata. Am momente in care le fac folosind reteta originala dar de multe ori imbogatesc lista de ingrediente fara sanse de esec. Ies chiftele geniale, orice legume ati dori sa adaugati. Conditia este sa nu fie zemoase.
Cum pregatim chiftele de cartofi cu oua:
- Decojim si spalam cartofii. Ii vom folosi cruzi.
- Dam pe razatoare cartoful crud.
- Stoarcem bine miezul de cartof dat pe razatoare. Vrem sa obtinem cartof crud ras si stors bine.
- Adaugam oul batut bine, sare si piper, faina. Amestecam.
- Formam mici chiftele platifiate si le punem in tigaia cu ulei incins dar nu peste masura de incins.
- Le prajim pe ambele parti. Vrem sa fie rumenite.
Serviti cu paine sau ca atare, cu muraturi. Sunt absolut geniale, usor de pregatit, extrem de gustoase. Va previn ca lista de cantitati de mai sus este suficienta pentru 2 adulti firavi. Pentru 2 adulti seriosi, dublati cantitatile. Nu veti regreta.
Chiftelele de cartofi nu se fac greu si nici nu necesita mult timp dar este adevarat ca sunt oarecum migaloase.
Dare fiindca este o mancare pe care eu o trec la categoria prajeala, evident ca la noi in meniu apare rar de tot. Prefer cartofii copti cu branza de vaci, cartofii copti cu mujdei, cartofii fierti natur cu patrunjel, cartofii fierti in salata orientala si multe alte variante de retete cu cartofi.
Desigur ca mai avem si chiftelute de cartofi prajite in ulei insa incercam sa fie ceva rar.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Programeaza o sedinta de Health Coaching cu mine
Cele mai noi retete de pe site>>>