Pranzul e gata in 45 de minute si uneori chiar si mai rapid. Dar va spun sincer ca pentru mine, daca reusesc sa pregatesc o masa in 45 de minute, este o afacere buna. Si nu m-as duce catre idei precum: catering, mezeluri sau alte idei pentru masa de pranz a copiilor mei. Este suficient sa ai cateva legume si un castron de orez ca sa pui de-un pilaf pe care toata lumea il va iubi.
Iata ingredientele necesare pentru un pilaf care mie imi aminteste de copilarie fiindca il pregatea mama foarte des:
- 2 cani orez
- 4 cani apa
- 1 morcov
- 1/4 telina radacina
- 1 pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 ardei kapia
- sare, piper
- patrunjel, marar
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
Cum procedam pentru a pregati un pilaf cu legume cat mai rapid si simplu:
- Spalam bine orezul si il lasam in apa.
- Tocam marunt toate legumele.
- Sotam legumele in putin ulei, la foc mic, pana cand incep aromele sa se simta si legumele sunt usor patrunse.
- Adaugam orezul si apa si lasam focul mic.
- Cam in 35-40 de minute ar trebui sa avem orezul deja umflat. Adaugam sare, piper, verdeata tocata marunt si mai lasam 5 minute pe foc sau pana cand pilaful este perfect umflat.
- Servim cu muraturi alaturi.
Copiii mei prefera castravetii murati dar desigur ca merge de minune si o salata de gogonele, o salata de varza murata sau o salata de varza proaspata/ salata verde/ rosii cu ceapa samd.
Pilaful cu legume este o mancare sanatoasa pentru copii si intreaga familie. Este o mancare pe care te poti baza la pranz dar si la cina. Partea buna este ca in pilaf poti include multe legume pe care copiii nu prea le mananca (broccoli, mazare, fasole verde samd)
Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!
Cititi si alte articole inspirate din dieta mediteraneana.