Secretul galustelor pufoase si moi este unul pe care l-am furat de la o matusa care mereu facea galuste perfecte. Mi-a zis ca nu are niciun secret si ca nu face nimic deosebit atunci cand prepara galuste insa adevarul este ca avea un secret. L-a dezvaluit in timp ce le prepara, fara sa isi dea seama ca este un element cheie pe care alte gospodine nu il respecta.
Galustele perfecte au nevoie de 10-12 minute de timp in care ouale batute amestecate cu gris si cu sare sa stea. In acest timp, in 10-12 minute, grisul deja incepe sa se umfle si chiar daca va vine greu sa credeti, el incepe sa se prepare, chiar si fara caldura.
Dupa aceste 10-12 minute, amestecul de galuste poate fi pus in apa fiarta si cu focul dat mic ca sa nu formam curenti puternici care sa ne strice galustele.
Un alt secret pentru supa perfecta este sa punem la fiert multi cartofi. Ei dau gustul bun. Ii putem retrage din activitate 🙂 imediat ce vrem sa adaugam galustele. Vrem supa limpede pentru galuste si e normal sa nu mai lasam in oala pastarnac, telina, radacina de patrunjel, morcov, dovlecei si cartofi. E suficienta zeama pe care am obtinut-o dupa ce am fiert toate legumele.
Galustele pufoase merg de minune cu zeama buna si cu patrunjel verde, pe care sper ca il adaugati in orice supa si in orice ciorba, pentru aroma si pentru antioxidanti.
Cantitatea mea pentru galuste:
2 oua mari – 100 grame de gris – 1 varf de lingurita de sare. Amestecam bine si lasam sa stea macar 10-12 minute. Abia apoi putem sa punem galustele in supa fierbinte.
Daca nu va place sa cantariti, nu va faceti griji. Nici eu nu cantaresc. Pun grisul din ochi. Deja m-am obisnuit sa fac galustele fara niciun fel de cantar. Pun gris cat cred ca este ok ca sa obtin un amestec care curge, nu e ferm. Dupa 10-12 minute va fi mult mai ferm si nu va mai avea consistenta care sa curga. Asta pentru ca grisul s-a umflat.
Galustele se pun in apa fierbinte cu focul dat la mic. Nu mai dam focul puternic dupa ce am pus galustele, nici macar la final, cand galustele sunt deja formate.
Galustele se formeaza cu lingura mereu inmuiata in supa sau intr-o cana de apa. Vrem sa aiba o forma frumoasa dar nu e nicio tragedie daca sunt mai neuniforme. La noi acasa se mananca si galustele urate 🙂 Eu pe acelea le mananc primele.
Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!
Va invit sa ma urmariti pentru si mai multe retete de mancare sanatoasa:
Cele mai noi retete de pe site>>>