Dragilor, astazi va prezint un sos de salata care creeaza dependenta si cu gandul la el veti dori sa pregatiti cate o salata in fiecare zi, fara exceptie 🙂
Personal, cred ca dressing-ul face salata sa fie apetisanta sau fada. Legumele pot fi combinate in fel si chip insa nimeni nu le mananca simple, ca atare. Avem nevoie de putin gust acru, de putina sare, un pic de ulei si apoi mai vedem si daca sunt necesare alte ingrediente.
Sosul de salata se poate cumpara din comert, desigur. Insa nu va recomand sa faceti asa ceva pentru ca va incarcati meniul zilnic in mod inutil cu o gramada de calorii nedorite.
Dressing-ul meu de salata nu are zahar, agenti de ingrosare, potentiatori de aroma sau amelioratori de consistenta si conservanti care mentin sosul proaspat timp de 5 ani. Si este asa de bun incat veti dori sa il pregatiti in cantitati uriase ca sa il serviti nu doar cu salata ci si cu alte preparate culinare 🙂
Ingredientele necesare pentru un sos de salata care va transforma orice salata intr-un preparat reusit:
- 2 linguri mustar de calitate, bio, fara prostii, agenti de ingrosare, coloranti si bazaconii
- 6 linguri de ulei de masline
- 4 linguri de otet din cidru de mere sau care va place/ zeama unei lamai/ zeama unei limete
- sare si piper
- 1 lingurita de pesto (pasta de busuioc) – OPTIONAL
Sosul pesto este optional. Nu pun nici eu mereu fiindca nu este pe lista de alimente permise a copiilor mei. Copiii mei nu apreciaza pesto inca.
Adaugam toate ingredientele intr-un borcan, inchidem bine capacul si il agitam putin. Il folosim imediat si daca ne mai ramane putem sa il lasam la frigider pentru a doua zi. Nu recomand sosul pentru o saptamana sau cine stie ce alte zile indepartate. Eu sper ca pregatiti minim o salata pe zi, ok?
Este un sos bogat in antioxidanti si grasimi sanatoase! Eu folosesc ulei de calitate buna si nu ma zgarcesc daca stiu ca este ulei adus din Grecia sau din Italia. Cumpar o canistra de 3-5 litri si imi ajunge cateva luni. Eu pun ulei de masline in 99% dintre mancarurile pe care le gatesc, de la tocanite si pana la supe-crema, ciorbite, salate, cartofi la cuptor, piure (in loc de unt) si nu numai 🙂
Va pup cu drag si va doresc multa sanatate!
Descoperiti: Retete vegetariene | Retete mediteraneene | Salate delicioase | Mancare asiatica | Mancare de post