Branza de vaci este miraculos de sanatoasa, in special pentru ficat. In regimurile de ficat, unii pacienti sunt sfatuiti sa aiba mereu in frigider branza de vaci, slaba, nu grasa. Ficatul si pancreasul nu au nevoie de grasime in exces, ci grasime cu moderatie, cu masura.
Pe langa branza de vaci, afinele vin si ele cu un bagaj impresionant de antioxidanti, vitamine si minerale si au indice glicemic redus, asadar pot fi consumate chiar si de catre cei care isi fac griji cu privire la dieta. In dieta nu prea pui accent pe fructe.
Tartina de mai jos este un inlocuitor pentru painea cu unt si gem 🙂 In loc de unt am folosit branza de vaci. Si in loc de gem (care are zahar destul de mult), am folosit afine proaspete. Mai taiem din calorii, din grasime si din zahar. Pastram gustul pe care ni-l dorim dar cu jumatate din calorii.
Pe langa branza de vaci si afine, mai avem painea integrala, care e bogata in fibre si proteine. Pe langa acest lucru, graul integral vine si el cu aport de vitamine si minerale.
O combinatie pe care eu o folosesc pentru micul dejun, pentru gustare sau desert, este cea de mai sus. Si va recomand sa o incercati. Paine integrala cu un strat subtire de branza de vaci si cateva afine. Este ca si cum ai manca cheesecake 🙂
Cheesecake-ul este biscuite + branza de vaci + gem de afine sau afine proaspete.
Ei bine, noi nu avem biscuite, ci paine integrala. Si nu avem branza de vaci combinata cu frisca lichida, asa cum avem in cheesecake, ci avem branza de vaci simpla. Si in loc de gem de afine avem afine proaspete.
Sper sa va placa. Copiii mei mananca cu placere asa ceva. Avem si gem de afine care sa inlocuiasca afinele proaspete pentru ca nu avem mereu acces la ele. Sau sunt scumpe si nu intra in buget.
O alta idee de mic dejun sau de gustare este painea integrala cu branza de vaci si cu o felie subtire de somon afumat. Este super gustos, hranitor, un sandvis original perfect pentru copii dar si pentru adulti.
Cine nu crede ca e bun, sa incerce si sa se convinga 🙂
Va salut cu drag si va doresc sanatate maxima!
Cele mai noi retete de pe site>>>