Afinele sunt reginele fructelor in materie de antioxidanti. Sunt printre cele mai bogate in substante care curata organismul de toxine, previn obezitatea, pot scadea in mod substantial colesterolul rau si il pot creste pe cel bun.
Dar afinele nu sunt mai bogate in antioxidanti decat pudra de cacao neindulcita. Scorul ORAC ne demonstreaza acest lucru. Scorul ORAC tine evidenta puterii antioxidante a tuturor alimentelor care prezinta aceasta capacitate.
Cum consumam pudra de cacao? Ideal ar fi sa o consumam neindulcita, cu lapte sau cu apa plata. Eu imi fac cel mai des cacao cu lapte de migdale sau lapte de ovaz/ orez/ soia/ seminte de canepa.
Cateva retete de lapte vegetal facut acasa gasiti aici.
Evident, pudra de cacao este nealterata si daca o folosim in salam de biscuiti sau in cartofi de ciocolata. O alta optiune este sa o consumam in negresa, desigur.
Cate calorii contine o cana de cacao?
Ce alte beneficii mai are pudra de cacao?
- Poate preveni imbatranirea prematura, tot datorita antioxidantilor pe care ii contine.
- Pudra de cacao poate ameliora simptomele diabetului de tip 2 si poate ajuta la prevenirea declansarii bolii.
- Pudra de cacao scade pofta de mancare si astfel poate ajuta in dietele de slabire.
- Pudra de cacao are si efecte antiinflamatorii asupra intregului organism.
- Pudra de cacao poate proteja impotriva mai multor tipuri de cancer.
Si asta nu este tot. Mai sunt si alte beneficii notabile ale consumului de pudra de cacao. Promit sa revin cu noi articole in care sa discutam despre acest subiect.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!
Va invit sa ma urmariti pe Facebook, pe pagina mea: Mananca Sanatos cu Maria
Cele mai noi retete de pe site>>>