Raspunsul este afirmativ. Da, putem consuma fulgi de ovaz in stare cruda. Sunt ok de consumat si in stare cruda, si fierti, sub forma de terci. Porridge-ul de ovaz este delicios si hranitor. Dar daca nu aveti timp sa faceti terci de ovaz, puteti sa aruncati o mana de fulgi de ovaz in iaurt, in chefir, in lapte batut, in lapte simplu, in lapte vegetal etc.
Terciul de ovaz se prepara usor de tot. Pur si simplu amestecam 1 cana de fulgi de ovaz cu 3 cani de apa si punem totul la foc mic. Amestecam din cand in cand si in maxim 10-12 minute avem terciul gata. Cantitatea perfecta este de 1 la 3. 1 cana de fulgi de ovaz – 3 cani de apa. Puteti sa folositi ceasca daca faceti doar pentru o persoana.
Va las mai jos 5 retete cu fulgi de ovaz care va vor fi de folos:
Prima reteta este de iaurt cu seminte de chia si fulgi de ovaz cruzi. Lasam semintele de chia si fulgii de ovaz sa stea macar 15 minute in iaurt si sunt gata de consumat. Nu mananc seminte de chia crude, nelasate suficient la inmuiat, la hidratat. Vreau sa fie umflate bine de tot cand le mananc.
Iaurt vegetal + fulgi de ovaz + afine. Lasam fulgii de ovaz sa se inmoaie putin in iaurt si servim la micul dejun, la gustare, la desert. Eu am folosit iaurt de soia.
Terci de ovaz delicios – delicios, sanatos, hranitor
Va recomand cu drag reteta de mai sus. Puteti combina terciul de ovaz cu orice doriti, de la zmeura si banane, la mere si stafide. Eu nu sunt prietena foarte buna cu fructele cand sunt la dieta, asa ca le cam evit. Trebuie sa recunosc totusi ca terciul de ovaz cu banane este divin.
Terci de ovaz cu miere si seminte de dovleac – ceva divin. E putin spus delicios. Va invit sa puneti miere foarte putina si daca va tenteaza ideea, sa folositi si un praf de scortisoara. Este gustare, mic dejun, desert, ce vreti voi.
Iaurt, nuci pecan sau clasice, curmale, fulgi de ovaz cruzi. Lasam fulgii sa stea putin in iaurt si apoi mancam tot. Este o bomba de vitamine si minerale, fibre si antioxidanti. Este apogeul sanatatii pentru mine si cred ca este mai mult decat o reteta de mancare sanatoasa, ci un remediu pentru stari de slabiciune, lipsa de energie sau pentru cand imi revin dupa vreo boala.
Acestea sunt cele 5 retete delicioase, simple si rapide cu fulgi de ovaz. Se prepara rapid de tot. Aproape ca ti-e rusine sa le spui retete caci sunt prea rapide. Si nici nu prea ai nevoie de instructiuni. Asta este, unele din noi gospodinele sunt mai hotomane :))) Eu ma declar fara niciun fel de scuza o hoata si jumatate. Fur timp cat mai mult. Si fur de la treburi de unde stiu ca pot sa fur ca sa dau acolo unde este nevoie.
Intr-un fel, sunt ca Robin Hood. Iau de la bogati si dau la saraci. Dau unde trebuie, adica familiei mele, mie, acolo unde chiar este cazul sa acord mai mult timp. Fiecare stie cel mai bine unde este ideal sa petreaca mai mult timp.
Sfat de final: combinati fulgi de ovaz, stafide, fulgi de orz, seminte si nuci care va plac si pastrati-le intr-un borcan frumos. De aici luati o cupa ca cea de inghetata si aruncati in iaurtul preferat. Evident ca in borcan punem doar seminte si fulgi care se pot consuma fara preparare termica. Daca doriti sa fie si ingrediente care au nevoie de preparare termica, schimbati strategia si stabiliti lista de la inceput. Sa aveti 100% clar definit ce ingrediente sunt in borcan si daca sunt toate ok pentru a fi folosite fara preparare termica. Sa nu le combinati aiurea 🙂
Va salut cu mare drag si va doresc sanatate maxima!
Cele mai noi retete de pe site>>>